Kategoria przepisu
Przetwory
Czas przygotowania
45 min
Trudnosc wykoniania
艁atwa
Opis
Pyszne s膮 bardzo馃槉ulubione Edwinka馃槉
- 2 kg ogorkow
- 2 litry wody
- 4 艂y偶ki soli kamiennej
- Wi膮zanka kopru li艣cie wi艣ni
- G艂贸wka czosnku
- Korze艅 chrzanu
Sk艂adniki:
- Og贸rki umyc
- S艂oiki umy膰 i wrz膮tkiem sparzyc
- Wod臋 zagotowa膰 przela膰 do naczynia i doda膰 4 艂y偶ki soli
- Dobrze wymiesza膰 aby s贸l si臋 rozpuscila
- Na dno ka偶dego s艂oika po艂o偶y膰 troch臋 kopru 2 listki wi艣ni obrany korze艅 chrzanu tak 2-3 urojone kawa艂ki d艂ugo艣ci ok 2-3 cm i 2 z膮bki czosnku
- U艂o偶y膰 og贸rki pionowo ile si臋 zmiesci
- Zalac gor膮ca wod膮 do przykrycia w ca艂o艣ci ogorkow
- Zakr臋ci膰 sloiki
- Odstawi膰 w ch艂odne miejsce