Kategoria przepisu

Przetwory

Czas przygotowania

45 min

Trudnosc wykoniania

艁atwa

Opis

Pyszne s膮 bardzo馃槉ulubione Edwinka馃槉

    Sk艂adniki:

  • 2 kg ogorkow
  • 2 litry wody
  • 4 艂y偶ki soli kamiennej
  • Wi膮zanka kopru li艣cie wi艣ni
  • G艂贸wka czosnku
  • Korze艅 chrzanu

    Spos贸b przygotowania:

  1. Og贸rki umyc
  2. S艂oiki umy膰 i wrz膮tkiem sparzyc
  3. Wod臋 zagotowa膰 przela膰 do naczynia i doda膰 4 艂y偶ki soli
  4. Dobrze wymiesza膰 aby s贸l si臋 rozpuscila
  5. Na dno ka偶dego s艂oika po艂o偶y膰 troch臋 kopru 2 listki wi艣ni obrany korze艅 chrzanu tak 2-3 urojone kawa艂ki d艂ugo艣ci ok 2-3 cm i 2 z膮bki czosnku
  6. U艂o偶y膰 og贸rki pionowo ile si臋 zmiesci
  7. Zalac gor膮ca wod膮 do przykrycia w ca艂o艣ci ogorkow
  8. Zakr臋ci膰 sloiki
  9. Odstawi膰 w ch艂odne miejsce