Kategoria przepisu

Wypieki

Czas przygotowania

15 min

Trudnosc wykoniania

Łatwa

Opis

Ciasto to jest bazą do zrobienia tortu jak przełożyć śmietaną wychodzi tort🤩

    Składniki:

  • 5 jaj
  • 1 szkl cukru
  • 1 szkl mąki tortowej
  • 2 łyżeczki proszku do piecz
  • Pół łyżeczki soli

    Sposób przygotowania:

  1. Mikserem ubić jaja z cukrem aż będzie biały puch
  2. Na małych obrotach dodać mąkę
  3. Do zimnego piekarnika wstawić wylany do tortownicy biszkopt
  4. Nastawić piekarnik na 170 stopni
  5. Piec ok pół godziny
  6. Można przełożyć po upieczeniu i wystudzeniu śmietaną
  7. 2 duże śmietany Sokulskie wymieszać i dodać 2 łyżki cukru i jeden cukier waniliowy
  8. Na górę zalać galaretką